Kooptraject: zo werkt het!


Heb je je droomwoning gezien en wil je de woning kopen? Leuk, maar ook spannend! Er komt veel kijken bij het kopen van een woning. Waar moet je beginnen en waar moet je op letten? Wij geven de belangrijkste informatie over deze belangrijke stap. We helpen je graag!

Stap 1: Laat je goed informeren!
Voordat je op zoek gaat naar je droomhuis, is het handig te weten wat je maximale leencapaciteit is. Ga hiervoor naar je bank of naar een onafhankelijk tussenpersoon. Bespreek je wensen en je financiële situatie. Op deze manier krijg je goed in beeld wat je maximaal kunt lenen en welke maandlasten je hebt. Maar je krijgt ook informatie over wat er gebeurt als je bijvoorbeeld werkloos wordt of arbeidsongeschikt.

Stap 2: Weet wat je wilt!
Wij verkopen nieuwe en bestaande woningen in verschillende prijsklassen. Voor en oud, singles, stellen en gezinnen. Onze woningen vind je in Nijmegen, Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen, Afferden, Deest, Druten en Puiflijk. Denk van tevoren na over wat je wensen en behoeften zijn. Houd je van drukte of zoek je juist de rust op? Wil je genieten van een uitzicht op vier hoog of zit je liever in de tuin?

Stap 3: Beleef de woning!

Is je oog gevallen op een leuke woning? Maak dan vrijblijvend een afspraak om de woning te bekijken zodat je er een gevoel bij krijgt. Een van onze verkoopmakelaars gaat graag met je mee. Je kunt dan de woning, maar ook de straat en de omgeving proeven. Zie jij jezelf daar wonen? De makelaar vertelt je meer over de buurt en de bewoners.

Stap 4: De koop!
Zijn we het eens over de belangrijkste zaken zoals de prijs, de opleveringsdatum en de ontbindende voorwaarden, dan leggen we de afspraken schriftelijk vast in een koopovereenkomst. Lees hier meer over de koopovereenkomst. Wil je een ontbindende voorwaarde over de financiering laten opnemen? Dan meld je dit bij het uitbrengen van je bod. Als we beiden de koopovereenkomst hebben ondertekend en jij een kopie van deze overeenkomst hebt ontvangen, dan heb je volgens de wet nog drie dagen bedenktijd. Binnen deze drie dagen kun je nog afzien van het kopen van de woning.

Stap 5: De woning is van jou!
Bedenk je je niet en zijn de financiën rond? En zijn er geen andere ontbinden voorwaarden meer? Dan regelen we de overdracht op de afgesproken opleveringsdatum bij één van onze projectnotarissen. Dit zijn Hoge van Gerven Notarissen en Dirkzwager Notarissen uit Nijmegen en Waalstroom Netwerk Notarissen uit Beuningen en Druten. Bij welke notaris de hypotheekakte passeert bepaal je zelf, maar wij raden je aan dit bij één van onze projectnotarissen te doen. Na ondertekening van de akte van levering bij de notaris ontvang je de sleutels van je eigen thuis. Daarna is de woning van jou!
< terug naar vorige pagina