De voordelen van kopen


Vind je het moeilijk een keuze te maken tussen huren of kopen? We helpen je graag bij het maken van deze keuze. We hebben de voordelen van kopen op een rijtje gezet.

Waarom een woning kopen?
Op dit moment is de hypotheekrente erg laag. Nieuwe hypotheken zijn hierdoor relatief goedkoop. Moet je je woning in toekomst gedwongen verkopen en heb je je hypotheek afgesloten onder de voorwaarden van de Nationale Hypotheekgarantie? Dan draagt de NHG mogelijk de restschuld.

Geen huurverhogingen en jarenlang dezelfde maandlasten
Huurders die meer dan € 48.340,- (gezamenlijk bruto inkomen) per jaar verdienen en een sociale huurwoning huren, mogen per jaar de maximale huurverhoging doorberekend krijgen. (Rijksoverheid). De rente van je hypotheek kun je voor een lange periode vastzetten zodat je maandelijkse lasten jarenlang gelijk blijven. Geen onaangename verassingen dus!

Meer leencapaciteit met de gemeentelijke starterslening
Droom je van een eigen huis, maar denk je dat dit niet binnen je mogelijkheden ligt? Veel gemeenten in Nederland verstrekken de starterslening. Deze lening kan net het verschil overbruggen tussen de aankoopkosten van je eigen huis en het bedrag dat je maximaal kan lenen. Let er wel op dat er eenmalig kosten verbonden zijn aan het afsluiten van de lening. De gemeenten BeuningenDruten en gemeente Nijmegen bieden deze starterslening aan.

Je bouwt iets op
Meestal sluit je een hypotheek af voor 30 jaar. Door maandelijks af te lossen bouw je vermogen op. Heb je je hypotheek na 30 jaar afgelost? Dan heb je geen of heel lage maandlasten.

Fiscaal voordeel
De hypotheekrente die je betaalt, kun je fiscaal aftrekken in BOX 1. Hierdoor is de belasting die je betaalt over je inkomsten lager.
< terug naar vorige pagina